به گزارش مشرق، بارها مقامات مختلف درباره ساماندهی فضای مجازی و نظارت مؤثر بر کسبوکارهای اینترنتی اظهاراتی داشتهاند ولی شاید سخنان رهبر معظم انقلاب (حفظه الله) در صحبتهای نوروزی امسال نقطه عطفی در این زمینه محسوب شود که ایشان از نحوه مدیریت فضای مجازی به شدت انتقاد کردند و فرمودند: «همهی کشورهای دنیا برفضای مجازی اعمال مدیریت میکنند؛ اما در کشور ما، برخی به رها بودن فضای مجازی افتخار میکنند درحالیکه این شیوه به هیچ وجه افتخار ندارد!».
بیشتر بخوانید:
صدور فلهای ۲۳ میلیون کارت بانکی در ۳ ماه
لازم به ذکر است طبق قانون مبارزه با پولشویی استفاده از عواید حاصل از جرم، پولشویی محسوب میشود و بدین منظور تکالیف قانونی متعددی در قانون و آییننامه اجرایی آن برای دستگاههای مختلف از جمله شبکه بانکی و پرداخت کشور در نظر گرفته شده است که به نظر میرسد اگر این تکالیف به صورت کامل اجرایی شود، شاهد این حجم از تخلفات و اقدامات مجرمانه نخواهیم بود.
بیشتر بخوانید:
دفتر رئیسجمهور مانع مسدودیت درگاههای پرداخت رمز ارزها میشود؟
یکی از مهمترین این موارد، الزام سایتهای متقاضی درگاه پرداخت اینترنتی به مجوز نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) است. طبق بررسیهای انجام شده بعد از گذشت حدود دو سال از تصویب و ابلاغ آییننامه، تنها در مورد شرکتهای خدمات پرداخت(PSP) اجرا شده و در مورد شرکتهای پرداختیار به عنوان بخش مهمی از شبکه پرداخت با چندین هزار میلیارد تومان گردش مالی هنوز اجرا نشده و همین موضوع زمینه ادامه دریافت خدمات پرداخت از شبکه پرداخت کشور را توسط سایتهای غیرقانونی و متخلف را فراهم کرده است.
چندی پیش نیز سید کاظم دلخوش، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در صحبتهای خود ضمن تکذیب خبر منتشرشده درباره مخالفت مجلس با الزام اینماد کسبوکارهای اینترنتی برای پرداختیارها، با حمایت قاطع از ابلاغیه شاپرک در این زمینه اعلام کرد: «نظرات مجلس در قالب تصویب و ابلاغ قوانین و مقررات منعکس میشود و موضع رسمی نمایندگان همواره اجرای کامل قوانین و مقررات مصوب از جمله قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قانون مبارزه با پولشویی و آییننامههای اجرایی آنهاست».
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و عضو هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین در ادامه صحبت خود گفت: «نماد اعتماد الکترونیکی از جهت ساماندهی فضای مجازی و حفظ حقوق مصرفکننده طبق قوانین و مقررات برای کسبوکارهای اینترنتی الزامی است. همچنین قانون مبارزه با پولشویی از جمله قوانین بسیار مهم در جهت شفافیت اقتصادی و جلوگیری از بروز مفاسد و تخلفات است که اصلاحات اخیر آن از جمله ماده ۱۴ الحاقی توسط کمیسیون حقوقی و قضایی تصویب و نهایتاً به تصویب صحن علنی مجلس رسیده است و آییننامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی آن نیز توسط هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین منطبق با قوانین تشخیص داده شده است. بنابراین ابلاغیه اخیر شرکت شاپرک که در اجرای آییننامه اجرایی مذکور بوده کاملاً قانونی و مورد حمایت مجلس شورای اسلامی است و شرکتهای پرداختیار مشابه سایر فعالان اقتصادی ملزم به رعایت قوانین و مقررات هستند».